Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zonnegem

Meteen energie vergelijken in Zonnegem? Via de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle grote aanbieders als Essent en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Zonnegem voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je op energiehunter.be bruikbare info over thema’s zoals de overstapservice en alternatieven voor de CV-ketel. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Lievens-Houtem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zonnegem?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Zonnegem. Dit loopt van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zonnegem is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze prijzencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Zonnegem, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Middels selecties in de tool bekijk jij probleemloos een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zonnegem

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Online account
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Eigen account

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Zonnegem betreft Intergem. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Lievens-Houtem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Zonnegem

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-zonnegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Zonnegem ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 en nog eens 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Meestal is het slim om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle grote aanbieders van energie. Van ieder abonnement bekijk je gegevens als type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zonnegem, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. O.a. www.engie.be of www.belpower.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zonnegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €395 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Zonnegem. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zonnegem. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste aanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE + Eni. Tevens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Zonnegem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zonnegem en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Zonnegem

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Zonnegem. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Zonnegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Sint-Lievens-Houtem onderscheiden we vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9520. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ tarieven.