Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vlierzele

Direct energie vergelijken in Vlierzele? Aan de hand van onze website vergelijk je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. OCTA+ & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Vlierzele prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je op onze website uitgebreide informatie over topics als bijv. energiebesparing in huis en vaste en variabele tarieven. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Lievens-Houtem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 390,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vlierzele?

We zien nogal wat energieleveranciers in Vlierzele. Van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 20 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlierzele is op dit moment? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze tarievencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vlierzele, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Via de keuzevakjes in onze vergelijker ontdekt men simpel en snel een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vlierzele

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vlierzele is Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sint-Lievens-Houtem is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Vlierzele

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-vlierzele

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Vlierzele is dat gemiddeld 1420 m3 + 3410 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Vaak is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle interessante energieleveranciers. Bij alle contracten bekijk je informatie over type energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Vlierzele, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieder tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be + www.antargaz.be. De gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Vlierzele


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €330 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vlierzele. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Vlierzele. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan Luminus, ENGIE + Comfort Energy. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vlierzele vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vlierzele en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Vlierzele

Tal van energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Vlierzele. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Vlierzele vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Sint-Lievens-Houtem kennen we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9520. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht extra voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Eneco tarieven.