Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zandbergen

Meteen energie vergelijken in Zandbergen? Middels de energievergelijker tref je eenvoudig alle interessante energie aanbieders als bijv. Eneco & Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Zandbergen het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je via de energievergelijker praktische informatie over onderwerpen als bijv. onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 210,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zandbergen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Zandbergen. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zandbergen is voor jouw situatie? Voer direct je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Zandbergen, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Middels keuzes in de tool bekijken jullie probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zandbergen

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Zandbergen is Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Geraardsbergen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Zandbergen

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-zandbergen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Zandbergen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1405 m3 plus 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Van alle pakketten achterhaal jij gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zandbergen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be en www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zandbergen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €285 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zandbergen. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Zandbergen. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aanstaande maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Ebem. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels energiehunter.be tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zandbergen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zandbergen en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Zandbergen

Veel energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Zandbergen. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Zandbergen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Geraardsbergen zijn er allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9506. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Antargaz contract.