Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grimminge

Snel energie vergelijken in Grimminge? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je probleemloos alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Grimminge het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op deze website belangrijke informatie over onderwerpen als o.a. energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 480,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Grimminge?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Grimminge. Dat loopt uiteen van Essent tot een speler als Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Intergem. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grimminge voor jou is? Geef moeiteloos de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energiehunter achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grimminge, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in onze vergelijker vind je gemakkelijk een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Grimminge

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Grimminge is Intergem. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Geraardsbergen is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Grimminge

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-grimminge

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Grimminge ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 en 3365 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk abonnement vind je data met betrekking tot soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Grimminge, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Zoals www.luminus.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Grimminge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €315 opleveren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Grimminge. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Grimminge. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw betreffende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Eni. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Grimminge vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Grimminge en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Grimminge

Een groot deel van de energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Grimminge. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Grimminge vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Geraardsbergen bestaan er meerdere stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9506. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Mega contract.