Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Viane

Gemakkelijk energie vergelijken in Viane? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers als Eneco en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Viane prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je via de Energiehunter belangrijke info over thema’s zoals tarieven van energie * gas en de slimme meter. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Viane?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Viane. Dat loopt van Antargaz tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Intergem. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Viane is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze energie bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Viane, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in onze vergelijker ontdek jij zonder problemen een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Viane

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Viane betreft Intergem. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Geraardsbergen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Viane

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-viane

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Viane is dat gemiddeld 1570 m3 & 3355 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk abonnement lees jij voorwaarden met betrekking tot type energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Viane, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.lampiris.be en www.eneco.be. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Viane


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €305 voordeel geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Viane. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Viane. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Viane vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Viane en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Viane

Tal van energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Viane. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Viane vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Geraardsbergen zien we verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9500. In deze woonplaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook OCTA+ contract.