Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Onkerzele

Gemakkelijk energie vergelijken in Onkerzele? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle grote energie aanbieders als Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Onkerzele het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en info over een energieneutrale woning. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Onkerzele?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Onkerzele. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 40 aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Onkerzele is? Voer direct de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Middels onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Onkerzele, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Middels filters in de tarievenvergelijker achterhaal jij moeiteloos een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Onkerzele

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Onkerzele betreft Intergem. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Geraardsbergen is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Onkerzele

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-onkerzele

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Onkerzele is dat gemiddeld 1555 m3 en 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Betreffende abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder abonnement lees je gegevens m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Onkerzele, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be + www.poweo.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Onkerzele


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €320 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Onkerzele. Op die manier bespaar je het meeste geld. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Onkerzele. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je gekozen aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of Trevion. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Onkerzele vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Onkerzele en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Onkerzele

Het gros van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Onkerzele. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan het filter “Groen uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Onkerzele vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Geraardsbergen bestaan er verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9500. In deze omgeving kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Engie contract.