Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nederboelare

Op je gemak energie vergelijken in Nederboelare? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle erkende energieleveranciers zoals Engie & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Nederboelare de beste deal heeft! Ook verzamel je op energiehunter.be nuttige info info over topics als het ideale overstapmoment en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 225,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Nederboelare?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Nederboelare. Van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energiebedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederboelare is? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via de energievergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Nederboelare, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de prijzenvergelijker zoekt men eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Nederboelare

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Nederboelare heet Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Geraardsbergen wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Nederboelare

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-nederboelare

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Nederboelare ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 & 3335 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij alle abonnementen achterhaal jij details als soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Nederboelare, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.luminus.be + www.eni.com. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nederboelare


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €260 winst geven. Maar, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktisch advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Nederboelare. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Nederboelare. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aanstaande gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris en Wase Wind. Daarna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nederboelare vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nederboelare en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Nederboelare

Bijna alle bedrijven ondersteunen ondertussen groene stroom in Nederboelare. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Nederboelare vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Geraardsbergen bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9500. In deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz.