Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Welle

Snel energie vergelijken in Welle? Via energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als Essent en Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Welle de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je op onze website waardevolle info over zaken als bijv. energiebelastingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Denderleeuw
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 350,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Welle?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Welle. Van Lampirus tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 40 leveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen de infrastructuur van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Welle is? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze energie vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Welle, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties in de vergelijkingstool achterhaalt men eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Welle

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Welle betreft Intergem. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Denderleeuw is de netbeheerder van het gas Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Welle

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Denderleeuw
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 22,70%
 • Hoofdpostcode: 9473
 • Mazout consumptie: 2230 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-welle

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Welle bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 en 3320 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Inzake prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij elk abonnement check jij info als type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Welle, en de eventuele korting. Kies de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieder gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Welle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €250 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Welle. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Welle. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw toekomstige energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of Ecopower. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Welle vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Welle en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Welle

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Welle. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Welle vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Denderleeuw zien we meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9473. In deze regio kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy.