Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ottergem

Gemakkelijk energie vergelijken in Ottergem? Via onze website vind je snel en simpel alle erkende energiebedrijven als o.a. Watz en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Ottergem de beste deal heeft! Verder verzamel je op deze website nuttige informatie informatie over items zoals verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ottergem?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Ottergem. Dit loopt van Engie tot bijvoorbeeld Mega, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ottergem is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze tarievencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ottergem, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij keuzes in de prijzenvergelijker zoekt men zonder problemen een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ottergem

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Online account
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De producten van aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Ottergem betreft Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Erpe-Mere valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Ottergem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel groen: 22,10%
 • Hoofdpostcode: 9420
 • Verbruik stookolie: 2170 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-ottergem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinfo. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Ottergem is dat gemiddeld 1505 m3 en 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Veelal is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder abonnement lees jij details over type stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ottergem, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ottergem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €330 bonus betekenen. Echter, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be check je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ottergem. Dan is de besparing het grootst. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ottergem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verzorgt jouw betreffende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare energieleverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE + Trevion. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ottergem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ottergem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Ottergem

Het merendeel van de aanbieders bieden momenteel groene stroom in Ottergem. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Ottergem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Erpe-Mere kennen we vele acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9420. In deze omgeving kan je wellicht vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco.