Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mere

Gemakkelijk energie vergelijken in Mere? Dankzij onze website check je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders als bijvoorbeeld Engie en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Mere voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je via onze vergelijker bruikbare info over topics als o.a. verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Mere?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Mere. Dit varieert van Lampirus tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het netwerk van Intergem. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mere is in maart 2024? Voer hierna de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Via onze energie vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Mere, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v keuzes in de Energiehunter vinden jullie simpel en snel een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Mere

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Mere heet Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Erpe-Mere is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Mere

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 22,00%
 • Postcodegebied: 9420
 • Mazout verbruik: 2160 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-mere

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Mere gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1500 m3 en nog eens 3500 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind je details aangaande type energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mere, en de overstapbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Mere


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €335 besparen. Echter, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Mere. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Mere. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je betreffende aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Poweo. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Mere vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mere en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Mere

Bijna alle bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Mere. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Mere vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Erpe-Mere bestaan er steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9420. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent.