Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erpe-Mere

Op je gemak energie vergelijken in Erpe-Mere? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je gemakkelijk alle relevante energie aanbieders zoals Mega en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Erpe-Mere het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je op onze website handige info over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erpe-Mere
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Erpe-Mere?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Erpe-Mere. Dit loopt van Antargaz tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energie-organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erpe-Mere is? Geef direct de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Erpe-Mere, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via de keuzevakjes in de tarievenvergelijker vindt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Erpe-Mere

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Erpe-Mere heet Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Erpe-Mere is de aardgas netbeheerder Imewo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Erpe-Mere

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Erpe-Mere
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel groen: 0,261%
 • Postcode: 9420
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2310 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh

Plekken in de omgeving

energie-vergelijken-erpe-mere

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Erpe-Mere ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 en 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten tref je informatie over type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Erpe-Mere, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be en www.poweo.be. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Erpe-Mere


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €265 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Erpe-Mere. Daarna is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Erpe-Mere. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt je gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de beste aanbieder. Denk aan Luminus, Essent en ook Trevion. Vervolgens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Erpe-Mere vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Erpe-Mere en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Erpe-Mere

Het gros van de leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Erpe-Mere. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Erpe-Mere vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Erpe-Mere zien we meerdere stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9420. In deze plaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Comfort Energy februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente