Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lebbeke

Snel energie vergelijken in Lebbeke? Geholpen door deze website check je moeiteloos alle grote energie aanbieders als bijv. Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lebbeke voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je op deze pagina waardevolle informatie over topics als stroomtarieven en slimme thermostaten. Daarnaast geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lebbeke
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,450
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 260,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lebbeke?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Lebbeke. Van Lampirus tot en met Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van de leidingen van Intergem. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lebbeke is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Lebbeke, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Middels filteren in de prijzenvergelijker detecteren jullie zonder problemen een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lebbeke

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lebbeke heet Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lebbeke wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Lebbeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lebbeke
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 0,256%
 • Centrale postcode: 9280
 • Mazout verbruik: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,450
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-lebbeke

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Lebbeke ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 + 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Van elk pakket achterhaal jij specificaties met betrekking tot type stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lebbeke, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lebbeke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €280 winst geven. Echter, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Lebbeke. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Lebbeke. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de gekozen maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en Aspiravi. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lebbeke vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lebbeke en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Lebbeke

Bijna alle aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Lebbeke. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Lebbeke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Lebbeke zien we verscheidene projectenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9280. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente