Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wieze

Snel online energie vergelijken in Wieze? Middels www.energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Wieze het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op energiehunter.be uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lebbeke
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wieze?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Wieze. Dit varieert van Lampirus tot aan OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke bedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wieze is voor jouw situatie? Geef vlug de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Maar, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wieze, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter zoekt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wieze

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Wieze is Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lebbeke wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Wieze

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lebbeke
 • CV ketel: Fasto
 • Groene stroom: 18,90%
 • Postcodegebied: 9280
 • Mazout verbruik: 1850 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-wieze

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Wieze gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 en 3345 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In algemene zin loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder abonnement zie je informatie m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wieze, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het bedrijf. Onder andere www.engie.be en www.trevion.be. De betreffende maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Wieze


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €320 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Wieze. Zo is de besparing het grootst. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wieze. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw geselecteerde maatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare energieaanbieder. Onder andere Eneco, Essent of Comfort Energy. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wieze vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wieze en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Wieze

Het merendeel van de energieleveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Wieze. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Wieze vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Lebbeke zijn er vele plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9280. In deze omgeving kan je vaak zeer betaalbaar participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz duurzame energie.