Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Serskamp

Direct energie vergelijken in Serskamp? Dankzij onze vergelijker vind je moeiteloos alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Serskamp voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je via onze vergelijker belangrijke info over zaken zoals maatschappijen en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wichelen
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Serskamp?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Serskamp. Van Antargaz tot een speler als Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Serskamp is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Serskamp, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker check jij eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Serskamp

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Serskamp is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Wichelen wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Serskamp

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Wichelen
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene stroom: 18,60%
 • Hoofdpostcode: 9260
 • Mazout: 1820 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-serskamp

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Serskamp ligt dit gemiddeld op 1535 m3 + 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijsafspraken kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Bij elk abonnement tref je info over soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Serskamp, en de overstapbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.belpower.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Serskamp


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 besparen. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Serskamp. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Serskamp. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt de betreffende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem een nieuwe energieleverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris of Energie 2030. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Serskamp vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Serskamp en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Serskamp

Het gros van de energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Serskamp. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Serskamp vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Wichelen bestaan er meerdere stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9260. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ duurzame energie.