Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opdorp

Eenvoudig energie vergelijken in Opdorp? Middels de energievergelijker check je overzichtelijk alle beschikbare energie aanbieders als Luminus en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Opdorp de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op onze website uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven en info over duurzame energie. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Buggenhout
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 305,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Opdorp?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Opdorp. Van Eneco tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Intergem. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opdorp is voor jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Opdorp, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de tarievenvergelijker detecteren jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Opdorp

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Opdorp is Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Buggenhout is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Opdorp

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Buggenhout
 • Populair merk: Benraad
 • Aandeel groen: 18,40%
 • Hoofdpostcode: 9255
 • Aantal mazout liters: 1800 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-opdorp

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Opdorp is dat gemiddeld 1525 m3 & 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Dikwijls is het verstandig om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Van alle pakketten zie je info zoals soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Opdorp, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. O.a. www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Opdorp


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €355 korting realiseren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Opdorp. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Opdorp. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt de gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste partij. Denk aan OCTA+, ENGIE en ook Ecopower. Tevens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Opdorp vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Opdorp en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Opdorp

De meeste leveranciers bieden momenteel groene stroom in Opdorp. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Opdorp vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Buggenhout onderscheiden we meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9255. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent duurzame energie.