Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oudegem

Direct energie vergelijken in Oudegem? Aan de hand van deze website check je eenvoudig alle relevante maatschappijen als Essent en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Oudegem voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als energiebesparing in huis en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dendermonde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 305,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Oudegem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Oudegem. Dat loopt van Lampirus tot aan Mega, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 35 bedrijven. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudegem is die past bij jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Oudegem, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Via keuzes in onze vergelijker ontdekt men simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oudegem

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Online account
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Oudegem heet Intergem. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Dendermonde valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Oudegem

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-oudegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Oudegem ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 en nog eens 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Rondom abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Veelal loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote energiebedrijven. Bij alle contracten bekijk jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oudegem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be en www.antargaz.be. De gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oudegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €390 rendement bieden. Echter, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Oudegem. Op die manier ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oudegem. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris en ook Belpower. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oudegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oudegem en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oudegem

Tal van leveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Oudegem. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Oudegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Dendermonde zien we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9200. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus vergelijken.