Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mespelare

Eenvoudig energie vergelijken in Mespelare? Dankzij de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Mespelare prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vergaar je op deze website uitgebreide informatie over topics zoals onderwerpenen handige bespaartips. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dendermonde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mespelare?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mespelare. Van Antargaz tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 30 organisaties. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Intergem. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mespelare voor jou is? Vul vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Mespelare, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in de tool achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mespelare

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Mespelare heet Intergem. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Dendermonde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Mespelare

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Dendermonde
 • CV ketel: Remeha
 • Aandeel groen: 39,80%
 • Postcodegebied: 9200
 • Aantal mazout liters: 1730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-mespelare

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Mespelare ligt dit gemiddeld op 1490 m3 en 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Veelal kan het uit om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van ieder abonnement bekijk jij informatie aangaande type stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Mespelare, en de overstapbonus. Kies de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Mespelare


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €330 opleveren. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Mespelare. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Mespelare. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de beste maatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE + Aspiravi. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Mespelare vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Mespelare en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Mespelare

Veel leveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Mespelare. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Mespelare vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Dendermonde zijn er steeds meer acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9200. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Watz vergelijken.