Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grembergen

Op je gemak energie vergelijken in Grembergen? Middels de Energiehunter tref je eenvoudig alle grote energiebedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Grembergen de laagste prijs biedt. Voorts check je via de Energiehunter handige informatie over zaken als bijv. stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Daarnaast komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dendermonde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 335,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Grembergen?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Grembergen. Van Lampirus tot een speler als Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 35 maatschappijen. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grembergen is voor jouw situatie? Vul hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels de vergelijkingstool vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grembergen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in onze vergelijker detecteert men probleemloos een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Grembergen

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grembergen betreft Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Dendermonde is de aardgas netbeheerder Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Grembergen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Dendermonde
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 39,70%
 • Hoofdpostcode: 9200
 • Mazout consumptie: 1720 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-grembergen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Grembergen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1485 m3 en 3495 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten zoek je data aangaande type energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Grembergen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte actie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Grembergen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €255 besparen. Echter, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Grembergen. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Grembergen. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je nieuwe gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Trevion. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Grembergen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Grembergen en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Grembergen

Het gros van de energie aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Grembergen. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Grembergen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Dendermonde onderscheiden we vele initiatievenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9200. In de regio kan je soms vrij voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega vergelijken.