Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baasrode

Direct energie vergelijken in Baasrode? Middels www.energiehunter.be vind je probleemloos alle relevante energie aanbieders als bijv. Essent & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Baasrode het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op deze pagina waardevolle info over items als bijv. overstappen en concrete energiebespaartips. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dendermonde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Baasrode?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Baasrode. Van Antargaz tot aanbieders zoals Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baasrode is voor jouw situatie? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energievergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Baasrode, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filteren in onze vergelijker ontdekt men zonder problemen een product dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Baasrode

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Baasrode is Intergem. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Dendermonde wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Baasrode

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Dendermonde
 • Populaire CV: Elco
 • Aandeel duurzaam: 39,60%
 • Postcode: 9200
 • Verbruik stookolie: 1710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-baasrode

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Baasrode is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 + 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Veelal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket vind je informatie m.b.t. soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Baasrode, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijv. www.octaplus.be en www.zeno.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Baasrode


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €385 besparen. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bieden wij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Baasrode. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Baasrode. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt je nieuwe energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). De betreffende aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Baasrode vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Baasrode en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Baasrode

Bijna alle energiemaatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Baasrode. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Baasrode vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Dendermonde zien we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9200. In deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus vergelijken.