Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eksaarde

Zonder problemen energie vergelijken in Eksaarde? Via energiehunter.be check je eenvoudig alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Eksaarde het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast verzamel je op deze website belangrijke informatie over zaken als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lokeren
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 395,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Eksaarde?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Eksaarde. Dit loopt van Poweo tot Watz, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eksaarde is? Vul vlug de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Eksaarde, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de tool achterhaalt men gemakkelijk een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Eksaarde

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Eksaarde betreft Imewo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lokeren wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Eksaarde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lokeren
 • CV ketel: Watts
 • Groene stroom: 39,00%
 • Hoofdpostcode: 9160
 • Gem. mazout: 1650 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-eksaarde

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Eksaarde is dat gemiddeld 1450 m3 en nog eens 3460 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zie jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Eksaarde, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.lampiris.be en www.energypeople.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Eksaarde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €370 korting realiseren. Daarentegen, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktisch advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Eksaarde. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Eksaarde. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de betreffende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE en ook Eni. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Eksaarde vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Eksaarde en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Eksaarde

De meeste aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Eksaarde. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Eksaarde vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Lokeren onderscheiden we allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9160. In deze regio kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Poweo diensten.