Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lokeren

Op je gemak energie vergelijken in Lokeren? Dankzij de energievergelijker vind je supersnel alle beschikbare energiebedrijven als bijv. Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Lokeren het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je op deze website waardevolle informatie over items zoals tarieven en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lokeren
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 380,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lokeren?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Lokeren. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik tellen we ruim 25 leveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lokeren is? Vul vlug de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de vergelijkingstool vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lokeren, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de Energiehunter detecteer jij moeiteloos een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lokeren

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lokeren is Imewo. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lokeren is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Lokeren

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lokeren
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel groen: 0,243%
 • Centrale postcode: 9160
 • Mazout verbruik: 2130 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-lokeren

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Lokeren is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 en 3350 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze factoren zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In de regel kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Van alle abonnementen lees je specificaties zoals type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lokeren, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be of www.energypeople.be. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lokeren


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €305 korting realiseren. Maar, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand check jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lokeren. Op die manier ben je het voordeligst uit. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Lokeren. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Ecopower. Daarnaast neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lokeren vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lokeren en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Lokeren

De meeste energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Lokeren. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Lokeren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Lokeren kennen we steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9160. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Eneco overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente