Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kruibeke

Snel energie vergelijken in Kruibeke? Dankzij deze website achterhaal je moeiteloos alle beschikbare leveranciers zoals Mega en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Kruibeke de laagste prijs biedt. Tevens lees je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over topics als gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kruibeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kruibeke?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kruibeke. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel zijn het zo’n 20 energie aanbieders. Zij gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Imewo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke bedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kruibeke is voor jouw verbruik? Vul direct je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Kruibeke, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter zoek jij zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kruibeke

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Kruibeke heet Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kruibeke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Kruibeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruibeke
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 0,242%
 • Centrale postcode: 9150
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2120 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-kruibeke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Kruibeke is dat gemiddeld 1585 m3 & 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In de regel is het gunstiger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk contract check jij info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kruibeke, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kruibeke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €315 voordeel geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kruibeke. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Kruibeke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare energieleverancier. Bijv. Eneco, Essent en Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De betreffende gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter check je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kruibeke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kruibeke en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Kruibeke

Het merendeel van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Kruibeke. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Kruibeke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Kruibeke bestaan er tegenwoordig diverse acties binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9150. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente