Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rupelmonde

Meteen energie vergelijken in Rupelmonde? Middels deze website check je probleemloos alle interessante energiebedrijven zoals Essent & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Rupelmonde prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen zoals tarieven en info over duurzame energie. Bovendien geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kruibeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 420,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Rupelmonde?

We zien best veel energieleveranciers actief in Rupelmonde. Dat gaat van Lampirus tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rupelmonde is voor jouw situatie? Geef hierna de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rupelmonde, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties in de vergelijkingstool checkt men eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rupelmonde

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Rupelmonde is Imewo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kruibeke wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Rupelmonde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruibeke
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 38,80%
 • Postcodegebied: 9150
 • Verbruik Mazout: 1630 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-rupelmonde

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Rupelmonde bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 en 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Meestal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij elk contract zie jij gegevens als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Rupelmonde, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be of www.trevion.be. De door jou gekozen leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Rupelmonde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €385 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna vind je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Rupelmonde. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Rupelmonde. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je betreffende leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare leverancier. Bedrijven als Luminus, Lampiris of Ebem. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. De nieuwe energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Rupelmonde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rupelmonde en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Rupelmonde

Veel energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Rupelmonde. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Rupelmonde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Kruibeke bestaan er verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9150. In de regio kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy diensten.