Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Steendorp

Eenvoudig energie vergelijken in Steendorp? Aan de hand van de Energiehunter tref je supersnel alle erkende leveranciers als bijv. Essent en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Steendorp de laagste prijs hanteert. Ook lees je op deze website waardevolle info over items zoals tarieven en slimme thermostaten. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Temse
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Steendorp?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Steendorp. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 providers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steendorp is? Voer gelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via onze tarievencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Steendorp, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de tarievenvergelijker detecteer je gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Steendorp

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Steendorp is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Temse is de netbeheerder van het gas Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Steendorp

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Temse
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 38,50%
 • Postcodegebied: 9140
 • Mazout verbruik: 1600 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-steendorp

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Steendorp is dat gemiddeld 1425 m3 & 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze factoren beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In de regel is het verstandig om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Van elk abonnement tref jij informatie zoals type energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Steendorp, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. O.a. www.essent.be + www.ebem.be. De gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Steendorp


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktische tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Steendorp. Zo bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Steendorp. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert jouw toekomstige gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere OCTA+, Essent of Elegant. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Steendorp vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Steendorp en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Steendorp

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Steendorp. Echter zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Steendorp vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Temse zijn er vele acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9140. In deze woonplaats kan je meer en meer vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega diensten.