Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elversele

Snel online energie vergelijken in Elversele? Dankzij onze vergelijker check je moeiteloos alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega & Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Elversele het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je via de energievergelijker handige info over items als energieproblemen en verschillende contracttypes. Daarnaast bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Temse
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Elversele?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Elversele. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elversele is op dit moment? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Elversele, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker vind je eenvoudig een contract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Elversele

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Elversele heet Imewo. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Temse valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Elversele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Temse
 • Populaire CV: Nibe
 • Groene energie: 38,40%
 • Postcode: 9140
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1590 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-elversele

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Elversele ligt dit gemiddeld op 1420 m3 + 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement tref je specificaties over type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Elversele, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte actie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be en www.belpower.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Elversele


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €390 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Elversele. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Elversele. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de geselecteerde organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE of Ecopower. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Elversele vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Elversele en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Elversele

Bijna alle energieleveranciers verschaffen inmiddels groene stroom in Elversele. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Elversele vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Temse zijn er meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9140. In deze omgeving kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus diensten.