Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kallo

Zonder problemen energie vergelijken in Kallo? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je probleemloos alle erkende bedrijven als bijvoorbeeld Engie en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Kallo prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je op onze website handige info over items als tarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beveren-Waas
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Kallo?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Kallo. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kallo is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Kallo, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een overeenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kallo

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Kallo betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beveren-Waas wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Kallo

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Beveren-Waas
 • Populair merk: Chappee
 • Groene stroom: 37,80%
 • Hoofdpostcode: 9120
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-kallo

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinformatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Kallo gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 & 3400 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire energiebedrijven. Van elk abonnement achterhaal jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kallo, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier beschikbaar? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Kallo


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 rendement bieden. Maar, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bieden wij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kallo. Daarna ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kallo. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw nieuwe aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe leverancier. Zoals Luminus, ENGIE en ook Belpower. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Kallo vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Kallo en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Kallo

Een groot deel van de energieleveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Kallo. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Kallo vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Beveren-Waas bestaan er tegenwoordig steeds meer plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9120. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Poweo energie.