Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Belsele

Direct energie vergelijken in Belsele? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als bijv. Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Belsele het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je via de Energiehunter handige informatie over items zoals energiegebruik in de regio en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Niklaas
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 390,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Belsele?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Belsele. Van Engie tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Belsele is voor jouw situatie? Geef direct jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energiehunter check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Belsele, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filters in de energievergelijker achterhaalt men moeiteloos een product dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Belsele

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Belsele betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Niklaas valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Belsele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Sint-Niklaas
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 37,50%
 • Postcode: 9111
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1500 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-belsele

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Belsele ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en nog eens 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijsafspraken kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaal kan het uit om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zoek je data over soort energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Belsele, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.luminus.be en www.elegant.be. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Belsele


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €295 bonus betekenen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Belsele. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Belsele. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je toekomstige energiemaatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of Watz. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. De betreffende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Belsele vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Belsele en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Belsele

Het merendeel van de leveranciers bieden momenteel groene stroom in Belsele. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Belsele vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Sint-Niklaas onderscheiden we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9111. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus energie.