Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwkerken-Waas

Eenvoudig energie vergelijken in Nieuwkerken-Waas? Dankzij onze vergelijker doorzoek je supersnel alle relevante leveranciers. Je kunt denken aan Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Nieuwkerken-Waas prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als bijv. energieproblemen en salderen. Voorts geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Niklaas
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 470,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Nieuwkerken-Waas?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Nieuwkerken-Waas. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwkerken-Waas is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze energie ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nieuwkerken-Waas, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in onze vergelijker vind jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Nieuwkerken-Waas

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van energieleveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Nieuwkerken-Waas betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Sint-Niklaas valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Nieuwkerken-Waas

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Sint-Niklaas
 • Populair merk: Baxi
 • Groene energie: 37,40%
 • Centrale postcode: 9100
 • Mazout verbruik: 3000 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-nieuwkerken-waas

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Nieuwkerken-Waas ligt dit gemiddeld op 1575 m3 plus 3380 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft abonnementen kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Vaak is het slim om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket check jij info met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Nieuwkerken-Waas, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Nieuwkerken-Waas


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €360 winst geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters profiteer je van 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Nieuwkerken-Waas. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Nieuwkerken-Waas. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt je betreffende gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris of Energie 2030. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nieuwkerken-Waas vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Nieuwkerken-Waas en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Nieuwkerken-Waas

Bijna alle bedrijven ondersteunen onderhand groene stroom in Nieuwkerken-Waas. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Nieuwkerken-Waas vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Sint-Niklaas zien we allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9100. In de regio kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Watz energie.