Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beervelde

Zonder problemen energie vergelijken in Beervelde? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Essent & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Beervelde prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de energievergelijker nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Bovendien verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lochristi
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Beervelde?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Beervelde. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Zij gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beervelde is op dit moment? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Beervelde, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filteren in de prijzenvergelijker vind je gemakkelijk een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Beervelde

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Beervelde betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Lochristi wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Beervelde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lochristi
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene energie: 37,00%
 • Hoofdpostcode: 9080
 • Mazout: 2960 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-beervelde

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Beervelde ligt dit gemiddeld op 1555 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Van alle abonnementen check je info zoals herkomst van stroom en gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Beervelde, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Onder andere www.lampiris.be + www.eni.com. Jouw aanstaande energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Beervelde


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €285 rendement bieden. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder vind je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Beervelde. Op die manier ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Beervelde. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de toekomstige maatschappij de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een beschikbare partij. Bijv. Luminus, Lampiris of Trevion. Daarna bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Beervelde vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Beervelde en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Beervelde

Het gros van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Beervelde. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Beervelde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Lochristi onderscheiden we allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9080. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Eneco energie.