Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heusden

Zonder problemen energie vergelijken in Heusden? Middels de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Heusden het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je op onze website uitgebreide info over onderwerpen zoals onderwerpenen vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Destelbergen
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 295,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Heusden?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Heusden. Dat gaat van Essent tot aanbieders zoals Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heusden is die past bij jouw verbruik? Vul direct de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Heusden, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filters in de energievergelijker detecteren jullie moeiteloos een energiecontract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heusden

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Heusden is Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Destelbergen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Heusden

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Destelbergen
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 36,90%
 • Centrale postcode: 9070
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-heusden

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Heusden gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 en 3355 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement bekijk je details aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Heusden, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Heusden


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €270 voordeel geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Heusden. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Heusden. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en Energie 2030. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Heusden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Heusden en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heusden

Het merendeel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Heusden. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Heusden vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Destelbergen zien we nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9070. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent energie.