Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Afsnee

Snel energie vergelijken in Afsnee? Middels deze website vergelijk je probleemloos alle erkende bedrijven zoals OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Afsnee prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij bekijk je op onze website nuttige info info over zaken als de overstapservice en verschillende contracttypes. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Afsnee?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Afsnee. Dit varieert van Essent tot aan Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 leveranciers. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Afsnee is op dit moment? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Afsnee, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker check je gemakkelijk een product dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Afsnee

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Afsnee heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gent valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Afsnee

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV ketel: Elco
 • Groene energie: 36,60%
 • Hoofdpostcode: 9051
 • Gem. mazout: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-afsnee

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Afsnee is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 plus 3340 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Meestal is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder abonnement lees je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Afsnee, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.ecopower.be. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Afsnee


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €320 winst geven. Maar, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bieden wij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Afsnee. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Afsnee. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw aanstaande gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste leverancier. Onder andere Luminus, ENGIE en ook Aspiravi. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie betreffende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Afsnee vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Afsnee en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Afsnee

De meeste organisaties ondersteunen momenteel groene stroom in Afsnee. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Afsnee vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Gent zijn er meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9051. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo juli 2024.