Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gent

Eenvoudig energie vergelijken in Gent? Middels de Energiehunter tref je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als Watz & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Gent het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op onze website nuttige info info over topics als o.a. tarieven en uitleg over jouw energierekening. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Gent?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Gent. Dat loopt uiteen van Engie tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gent voor jou is? Vul hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energievergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gent, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door selecties in de energievergelijker check jij simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gent

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Gent is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gent is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Gent

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 0,234%
 • Centrale postcode: 9000
 • Aantal mazout liters: 2040 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-gent

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Gent is dat gemiddeld 1545 m3 + 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder contract bekijk jij info over herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Gent, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.essent.be + www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gent


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €280 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gent. Dan is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Gent. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt jouw gekozen gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Elegant. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gent vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gent en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gent

De meeste organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Gent. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Gent vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Gent bestaan er vele stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9000. In de regio kan je soms heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Mega afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente