Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wondelgem

Eenvoudig energie vergelijken in Wondelgem? Dankzij onze website ontdek je overzichtelijk alle erkende leveranciers als Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Wondelgem de laagste prijs hanteert. Daarbij tref je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 445,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wondelgem?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Wondelgem. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wondelgem voor jou is? Geef snel jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wondelgem, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Via filteren in onze vergelijker vind jij moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wondelgem

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wondelgem heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gent valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Wondelgem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 35,80%
 • Postcodegebied: 9032
 • Mazout verbruik: 2840 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-wondelgem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Wondelgem ligt dit gemiddeld op 1495 m3 en nog eens 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Vaak is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle abonnementen vind je informatie over herkomst energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wondelgem, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. Bijv. www.lampiris.be of www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Wondelgem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €310 rendement bieden. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Wondelgem. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Wondelgem. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of Ebem. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wondelgem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wondelgem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wondelgem

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Wondelgem. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Wondelgem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Gent zien we allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9032. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco mei 2024.