Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Passendale

Snel online energie vergelijken in Passendale? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle erkende maatschappijen als bijvoorbeeld Essent & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Passendale voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker waardevolle info over zaken zoals stroomtarieven en handige bespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zonnebeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Passendale?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Passendale. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Passendale voor jou is? Geef snel de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Passendale, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker zoek je zonder problemen een product dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Passendale

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Passendale is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zonnebeke is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Passendale

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zonnebeke
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 35,40%
 • Centrale postcode: 8980
 • Mazout: 2800 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-passendale

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinfo. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Passendale bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 + 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal kan het uit om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk contract bekijk je info als type energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Passendale, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Passendale


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €345 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna lees jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Passendale. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Passendale. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Passendale vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Passendale en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Passendale

Het gros van de leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Passendale. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Passendale vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Zonnebeke zijn er steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8980. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Poweo overstappen.