Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Proven

Direct energie vergelijken in Proven? Aan de hand van deze website tref je probleemloos alle grote aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Proven de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je op onze website bruikbare informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Poperinge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Proven?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Proven. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag zijn het zo’n 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energieleveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Proven is op dit moment? Geef moeiteloos de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Dankzij onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Proven, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door middel van selecties maken in de prijzenvergelijker vindt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Proven

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Proven heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Poperinge is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Proven

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Poperinge
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel groen: 34,90%
 • Postcode: 8972
 • Verbruik stookolie: 2750 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-proven

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Proven is dat gemiddeld 1450 m3 en nog eens 3470 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij alle abonnementen lees jij data zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Proven, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.antargaz.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Proven


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 rendement bieden. Toch, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Proven. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Proven. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Comfort Energy. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Proven vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Proven en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Proven

Het gros van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Proven. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Proven vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Poperinge zien we verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8972. In de regio kan je soms met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Mega overstappen.