Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wijtschate

Meteen energie vergelijken in Wijtschate? Met behulp van www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Wijtschate de laagste prijs hanteert. Ook vind je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over topics als o.a. gastarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heuvelland
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 425,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wijtschate?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wijtschate. Dat gaat van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Infrax West. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijtschate is op dit moment? Vul gelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze energie tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Wijtschate, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij de keuzevakjes in de energievergelijker checken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wijtschate

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van bedrijven en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Wijtschate is Infrax West. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Heuvelland wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Wijtschate

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Heuvelland
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel groen: 34,30%
 • Postcodegebied: 8953
 • Verbruik stookolie: 2690 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-wijtschate

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Wijtschate ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 en 3440 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal is het slim om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk pakket lees je data als soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Wijtschate, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be en www.wasewind.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wijtschate


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 winst geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Wijtschate. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wijtschate. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aankomende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wijtschate vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wijtschate en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Wijtschate

Bijna alle energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Wijtschate. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Wijtschate vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Heuvelland zijn er allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8953. In deze plaats kan je wellicht heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Antargaz afsluiten.