Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwkerke

Op je gemak energie vergelijken in Nieuwkerke? Via onze website vergelijk je snel en simpel alle relevante maatschappijen als o.a. OCTA+ & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Nieuwkerke de beste deal heeft! Ook vind je via onze vergelijker belangrijke info over zaken als energiegebruik in de regio en slimme thermostaten. Bovendien komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heuvelland
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Nieuwkerke?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nieuwkerke. Van Lampirus tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Infrax West. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwkerke voor jou is? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de vergelijkingstool vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Nieuwkerke, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties in de energievergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nieuwkerke

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Nieuwkerke is Infrax West. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Heuvelland valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Nieuwkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Heuvelland
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel groen: 34,00%
 • Postcode: 8950
 • Verbruik Mazout: 2660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-nieuwkerke

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Nieuwkerke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 en 3425 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaliter is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Van elk abonnement check jij informatie over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nieuwkerke, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.energie2030.be + www.ecopower.be. De betreffende energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Nieuwkerke


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €370 bonus betekenen. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna lees je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nieuwkerke. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Nieuwkerke. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de voordeligste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE + Ebem. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Nieuwkerke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Nieuwkerke en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nieuwkerke

De meeste energieleveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Nieuwkerke. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven een groene strategie voeren? Neem dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Nieuwkerke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Heuvelland kennen we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8950. In deze omgeving kan je meer en meer met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Comfort Energy afsluiten.