Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rekkem

Snel energie vergelijken in Rekkem? Met behulp van energiehunter.be check je moeiteloos alle interessante energieleveranciers als OCTA+ en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Rekkem prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je op energiehunter.be handige informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Menen
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Rekkem?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rekkem. Van Eneco tot aan OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rekkem is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Rekkem, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rekkem

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Rekkem is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Menen is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Rekkem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Menen
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 33,80%
 • Postcode: 8930
 • Aantal mazout liters: 2640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-rekkem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Rekkem ligt dit gemiddeld op 1600 m3 & 3415 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In de regel loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Van ieder pakket lees je voorwaarden als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Rekkem, en de eventuele korting. Kies de leverancier die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.octaplus.be en ook www.poweo.be. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Rekkem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €355 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder vind je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaaradvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Rekkem. Dan bespaar je het meeste geld. Alleen, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rekkem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt je gekozen energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Trevion. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rekkem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rekkem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Rekkem

Bijna alle leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Rekkem. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Rekkem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Menen bestaan er allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8930. In deze regio kan je wellicht extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Watz afsluiten.