Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elverdinge

Meteen energie vergelijken in Elverdinge? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je probleemloos alle bekende bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Elverdinge voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vind je op deze website nuttige informatie informatie over zaken als bijv. leveranciers en vaste of variabele tarieven. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Elverdinge?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Elverdinge. Van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elverdinge is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energiehunter ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Elverdinge, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter vinden jullie simpel en snel een abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Elverdinge

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van maatschappijen en de tarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Elverdinge is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ieper wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Elverdinge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 33,20%
 • Postcodegebied: 8906
 • Mazout consumptie: 2580 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-elverdinge

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Elverdinge is dat gemiddeld 1570 m3 en 3385 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement achterhaal je info m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Elverdinge, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting gevonden? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de leverancier. Denk aan www.lampiris.be en www.elegant.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Elverdinge


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €305 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bieden wij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigtip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Elverdinge. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Elverdinge. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt de aankomende energieleverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bijv. Luminus, ENGIE of natuurlijk Poweo. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Elverdinge vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Elverdinge en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Elverdinge

De meeste leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Elverdinge. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Elverdinge vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Ieper zijn er steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8906. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie afsluiten.