Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hollebeke

Snel energie vergelijken in Hollebeke? Met behulp van www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders zoals Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hollebeke voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je op deze website uitgebreide info over thema’s zoals tarieven en verschillende contracttypes. Daarbij geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 355,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hollebeke?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Hollebeke. Dat gaat van Lampirus tot en met Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energie-organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hollebeke is voor jouw verbruik? Geef hieronderde privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze prijzencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Hollebeke, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hollebeke

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Hollebeke heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ieper wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Hollebeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • Populair merk: Pentec
 • Groene stroom: 32,70%
 • Postcode: 8902
 • Mazout consumptie: 2530 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-hollebeke

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Hollebeke bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1545 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Van ieder contract achterhaal jij details als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Hollebeke, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede aanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hollebeke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €390 korting realiseren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hollebeke. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hollebeke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aanstaande energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare maatschappij. Bijv. Luminus, Essent + Energie 2030. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hollebeke vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hollebeke en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Hollebeke

Het merendeel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Hollebeke. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Hollebeke vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Ieper bestaan er verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8902. In deze woonplaats kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Lampirus abonnement.