Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dikkebus

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Dikkebus? Met behulp van onze website achterhaal je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Dikkebus het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s als bijv. overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 340,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dikkebus?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Dikkebus. Dat loopt uiteen van Eneco tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dikkebus is op dit moment? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Dikkebus, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de vergelijkingstool detecteer jij moeiteloos een overeenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Dikkebus

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Dikkebus heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ieper valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Dikkebus

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • CV Merk: Oertli
 • Groene energie: 32,50%
 • Centrale postcode: 8900
 • Mazout consumptie: 2510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-dikkebus

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Dikkebus is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 en nog eens 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Betreffende contractduur kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk contract zoek je gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Dikkebus, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.energie2030.be en www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Dikkebus


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €345 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dikkebus. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Dikkebus. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de aankomende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de beste leverancier. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Trevion. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dikkebus vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Dikkebus en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Dikkebus

Veel energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Dikkebus. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Dikkebus vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Ieper bestaan er tegenwoordig verscheidene plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8900. In deze buurt kan je vaak extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Mega abonnement.