Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rollegem-Kapelle

Snel energie vergelijken in Rollegem-Kapelle? Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je probleemloos alle bekende energieleveranciers zoals Essent en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Rollegem-Kapelle de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en verschillende contractsoorten. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ledegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 405,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Rollegem-Kapelle?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Rollegem-Kapelle. Van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rollegem-Kapelle is die past bij jouw verbruik? Vul vlug jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Rollegem-Kapelle, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de tool ontdek je simpel en snel een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Rollegem-Kapelle

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Rollegem-Kapelle heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ledegem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Rollegem-Kapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ledegem
 • Populaire CV: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 32,10%
 • Hoofdpostcode: 8880
 • Gem. mazout: 2470 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-rollegem-kapelle

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Rollegem-Kapelle is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 plus 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van alle abonnementen bekijk je details m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Rollegem-Kapelle, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.essent.be en www.zeno.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Rollegem-Kapelle


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €260 bonus betekenen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rollegem-Kapelle. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rollegem-Kapelle. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt de geselecteerde leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Belpower. Daarnaast beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rollegem-Kapelle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rollegem-Kapelle en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Rollegem-Kapelle

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Rollegem-Kapelle. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Rollegem-Kapelle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Ledegem bestaan er tegenwoordig diverse plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8880. In deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent abonnement.