Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostnieuwkerke

Eenvoudig energie vergelijken in Oostnieuwkerke? Geholpen door de Energiehunter ontdek je supersnel alle relevante energieleveranciers als bijv. Mega en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oostnieuwkerke prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je via de energievergelijker nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld maatschappijen en handige bespaartips. Tevens geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Staden
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oostnieuwkerke?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oostnieuwkerke. Dit loopt van Engie tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. In juni 2024 tellen we ruim 20 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostnieuwkerke is? Vul hierna de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze energie bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Oostnieuwkerke, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in onze vergelijker checkt men probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oostnieuwkerke

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De condities van maatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oostnieuwkerke heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Staden wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Oostnieuwkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Staden
 • Populaire CV: Brotje
 • Groene stroom: 31,60%
 • Postcode: 8840
 • Aantal mazout liters: 2420 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-oostnieuwkerke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Oostnieuwkerke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1490 m3 en nog eens 3305 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In de regel kan het uit om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle contracten tref jij info als oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oostnieuwkerke, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be en ook www.ebem.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Oostnieuwkerke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €295 winst geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand profiteer je van vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: maak een sport van het overstappen in Oostnieuwkerke. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Oostnieuwkerke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Ebem. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Oostnieuwkerke vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oostnieuwkerke en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Oostnieuwkerke

Veel energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Oostnieuwkerke. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval het filter “Groene Energie uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Oostnieuwkerke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Staden bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8840. In de regio kan je soms vrij voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Comfort Energy tarieven.