Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oekene

Gemakkelijk energie vergelijken in Oekene? Aan de hand van energiehunter.be check je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Mega & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oekene de beste deal heeft! Verder vergaar je op deze pagina praktische informatie over thema’s als bijv. verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Roeselare
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 260,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oekene?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Oekene. Dat loopt van Antargaz tot en met Luminus, de keuze is enorm. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oekene is op dit moment? Voer hierna de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Oekene, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in onze vergelijker ontdekken jullie probleemloos een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Oekene

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Oekene betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Roeselare valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten over Oekene

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Roeselare
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel duurzaam: 31,30%
 • Postcodegebied: 8800
 • Mazout consumptie: 2390 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-oekene

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Oekene is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 plus 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Door de bank genomen is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder pakket achterhaal jij info m.b.t. soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Oekene, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die klopt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. Zoals www.energie2030.be en ook www.aspiravi.be. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oekene


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 korting realiseren. Toch, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Oekene. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oekene. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent en Aspiravi. Vervolgens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oekene vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oekene en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Oekene

Het merendeel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Oekene. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Oekene vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Roeselare kennen we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8800. In deze plaats kan je vaak met financiële bonussen meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Mega tarieven.