Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beveren

Gemakkelijk energie vergelijken in Beveren? Geholpen door onze vergelijker achterhaal je snel en simpel alle grote bedrijven als o.a. OCTA+ en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Beveren prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s als o.a. het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Roeselare
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 255,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Beveren?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Beveren. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beveren voor jou is? Geef snel de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze prijzencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Beveren, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filters in de vergelijkingstool vindt men eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Beveren

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Beveren is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Roeselare is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Beveren

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Roeselare
 • CV Merk: Agpo
 • Groene energie: 31,20%
 • Postcodegebied: 8800
 • Mazout consumptie: 2380 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-beveren

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinformatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Beveren ligt dit gemiddeld op 1470 m3 plus 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Veelal loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk contract vind jij info met betrekking tot soort energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Beveren, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Beveren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €330 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Beveren. Zo is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Beveren. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt de gekozen gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Poweo. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Beveren vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Beveren en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Beveren

Een groot deel van de leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Beveren. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Beveren vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Roeselare bestaan er tegenwoordig vele initiatievenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8800. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus tarieven.