Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Desselgem

Meteen energie vergelijken in Desselgem? Middels onze website doorzoek je eenvoudig alle bekende energie aanbieders zoals Watz en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Desselgem voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je op energiehunter.be praktische info over thema’s als maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Tevens geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Waregem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Desselgem?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Desselgem. Dat loopt van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Desselgem voor jou is? Geef direct jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze energie check je direct de goedkoopste energieleverancier van Desselgem, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in de energievergelijker vindt men eenvoudig een abonnement dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Desselgem

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders verbonden zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Desselgem heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Waregem is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Desselgem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Waregem
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel groen: 31,00%
 • Hoofdpostcode: 8792
 • Mazout: 2360 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-desselgem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Desselgem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1460 m3 en 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Vaak is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote energie aanbieders. Van ieder contract zie jij data zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Desselgem, en de eventuele korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Zoals www.energie2030.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Desselgem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €365 besparen. Echter, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Desselgem. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Desselgem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je aanstaande gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste aanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Desselgem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Desselgem en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Desselgem

Tal van leveranciers leveren momenteel groene stroom in Desselgem. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Desselgem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Waregem bestaan er tegenwoordig steeds meer projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8792. In deze omgeving kan je steeds vaker zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco tarieven.