Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oedelem

Snel energie vergelijken in Oedelem? Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je supersnel alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Oedelem de beste deal heeft! Daarnaast check je via de Energiehunter nuttige info info over zaken zoals verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beernem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 445,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Oedelem?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Oedelem. Van Engie tot aanbieders zoals Watz, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oedelem is? Voer hierna de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Oedelem, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de prijzenvergelijker detecteert men eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oedelem

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Oedelem heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Beernem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Oedelem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Beernem
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 30,50%
 • Postcodegebied: 8730
 • Mazout consumptie: 2310 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-oedelem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Oedelem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 + 3465 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle abonnementen check je details met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Oedelem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de aanbieder. O.a. www.engie.be + www.trevion.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oedelem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €325 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Oedelem. Zodanig ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Oedelem. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of natuurlijk Eni. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Oedelem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Oedelem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oedelem

Bijna alle bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Oedelem. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Oedelem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Beernem bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8730. In deze plaats kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant contract.