Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Markegem

Direct energie vergelijken in Markegem? Aan de hand van onze vergelijker tref je probleemloos alle grote bedrijven. Je kunt denken aan Watz & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Markegem het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken als o.a. verschillende aanbieders en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dentergem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Markegem?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Markegem. Dat loopt uiteen van Eneco tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Markegem is op dit moment? Vul snel de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Markegem, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van keuzes in de Energiehunter detecteer je probleemloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Markegem

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke beheerder heeft weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Markegem is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Dentergem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Markegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Dentergem
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel groen: 30,20%
 • Postcodegebied: 8720
 • Mazout consumptie: 2280 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-markegem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Markegem is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 + 3450 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement lees jij info over oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Markegem, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.energypeople.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Markegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €260 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Markegem. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Markegem. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert jouw toekomstige energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of Energy People. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Markegem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Markegem en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Markegem

Het gros van de maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Markegem. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan het filter “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Markegem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Dentergem kennen we allerlei activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8720. In deze omgeving kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz contract.