Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aarsele

Snel online energie vergelijken in Aarsele? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je probleemloos alle interessante energieleveranciers als o.a. OCTA+ & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Aarsele de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je op onze website belangrijke info over topics als gastarieven en tips om te besparen op energie. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tielt
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Aarsele?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Aarsele. Dat gaat van Engie tot en met Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 35 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Infrax West. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aarsele is op dit moment? Voer moeiteloos jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de vergelijkingstool achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Aarsele, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker zoek jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Aarsele

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Aarsele heet Infrax West. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tielt wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Aarsele

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Tielt
 • CV ketel: Pentec
 • Groene energie: 29,70%
 • Postcode: 8700
 • Mazout: 2230 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-aarsele

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Aarsele is dat gemiddeld 1600 m3 en nog eens 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake prijszekerheid kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle contracten bekijk je details met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Aarsele, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.zeno.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Aarsele


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €265 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Aarsele. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Veelal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Aarsele. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je aanstaande maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste partij. Denk aan Luminus, Lampiris + Comfort Energy. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Aarsele vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Aarsele en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Aarsele

Het merendeel van de aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Aarsele. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Aarsele vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Tielt bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8700. In deze omgeving kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Essent contract.