Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beveren-Aan-De-Ijzer

Meteen energie vergelijken in Beveren-Aan-De-Ijzer? Aan de hand van deze website check je snel en simpel alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Beveren-Aan-De-Ijzer de laagste prijs hanteert. Ook tref je via onze vergelijker handige informatie over items als stroomtarieven en slimme thermostaten. Ook geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Alveringem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 225,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Beveren-Aan-De-Ijzer?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Beveren-Aan-De-Ijzer. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment tellen we ruim 35 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Infrax West. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beveren-Aan-De-Ijzer is in juli 2024? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Beveren-Aan-De-Ijzer, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Via filters in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Beveren-Aan-De-Ijzer

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Beveren-Aan-De-Ijzer heet Infrax West. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Alveringem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Infrax West. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Beveren-Aan-De-Ijzer

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Alveringem
 • Populair merk: Intergas
 • Groene stroom: 29,20%
 • Postcode: 8691
 • Verbruik Mazout: 2180 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-beveren-aan-de-ijzer

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Beveren-Aan-De-Ijzer is dat gemiddeld 1575 m3 plus 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Van ieder abonnement lees je informatie over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Beveren-Aan-De-Ijzer, en de overstapbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Beveren-Aan-De-Ijzer


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €330 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be check je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Beveren-Aan-De-Ijzer. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Beveren-Aan-De-Ijzer. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je toekomstige energie-organisatie de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste leverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Watz. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Beveren-Aan-De-Ijzer vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Beveren-Aan-De-Ijzer en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Beveren-Aan-De-Ijzer

Een groot deel van de organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Beveren-Aan-De-Ijzer. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Beveren-Aan-De-Ijzer vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Alveringem zien we nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8691. In de regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy.